• دهکده جهانی، امنیت غذایی، مزارع پرطلایی

محصولات باغی و کشاورزی


بخش کشاورزی در کشورهای در حال توسعه موتور اصلی رشد و توسعه اقتصادی است. این کشورها برای گذر از بحران‌های عدم توسعه، بایستی به سراغ بخش کشاورزی خود رفته و ضمن تلاش برای گسترش تولیدات کشاورزی، در تفکر آن باشند که این بخش را با تکنولوژی‌های پیشرفته آمیخته سازند. بخش کشاورزی به علت ارتباطات گسترده ای که با سایر بخش‌های اقتصادی دارد، ‌می‌تواند با رشد خود زمینه تولید ثروت، ایجاد اشتغال، ایجاد بازار، ارز آوری و رشد صنعت را فراهم نماید.

کشور ایران به عنوان قطب تولید محصولات باغی از پتانسیل ویژه ای درجهان برخوردار است. وسعت کشور و وجود تنوع اقلیمی در آن، امکان تولید و توسعه محصولات باغی بی شماری را فراهم کرده است. ظرفیت تولیدات باغی ایران به حدی است که ایران جزو 10کشور تولیدکننده سیزده محصول عمده باغبانی جهان محسوب ‌می‌شود.

در حال حاضر ایران از منظر اقتصاد کشاورزی، کشوری مهم در سطح منطقه ای و بین المللی ‌می‌باشد که نقش بسیار مهمی را ‌می‌تواند در رشد و توسعه کشور داشته باشد و این نکته کاملا واضح و مبرهن است که تنها کشورهایی در آینده می‎‌‎توانند رشد و توسعه داشته ‌باشند که به سه اصل: دسترسی به انرژی، توجه به نیروی انسانی و تأمین مواد غذایی(امنیت غذایی) توجه بیشتری داشته باشند.‌

مقام معظم رهبری درباره اهمیت بخش کشاورزی فرموده‌اند: «دستگاه کشاورزی برای کشور ما بسیار مهمّ است؛ چون امنیت غذایی برای کشوری بزرگ، پُرجمعیت و دارای هدف‌های بلند، بسیار مهم است؛ لذا بخش کشاورزی و دامدارىِ ما یک بخش ویژه و استثنایی است و همه باید برای آن تلاش کنند. در اسلام هم آگاهانه و با توجّه، نسبت به کشاورزی تأکید شده است. حدیث بسیار پُرمعنا و پُرمضمونی درباره‌ی کشاورزان نقل شده است: «الزّارعون کنوز اللَّه فی ارضه»؛ یعنی کشاورزان کسانی هستند که گنجینه‌های خدا در زیر زمین را میدِروند و استخراج می‌کنند.»

یکی از راه‌های تحت سلطه درآوردن کشورها، وابسته کردن آنها از طریق مواد غذایی است. با توجه به سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و تاکید بر «تامین امنیت غذایی با تکیه بر تولید از منابع داخلی و نیل به خودکفایی در محصولات اساسی» باید برای کشاورزی اهمیت ویژه ای قائل شد. در این راستا و با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبری، در کنار فعالیت‌های صنعتی طیور، طرح توسعه کشاورزی و باغات از اولویت‌های شرکت کیوان مرغ پر طلای مهاباد قرار گرفت و با توجه به نیاز منطقه، این شرکت با زیر کشت بردن 290 هکتار زمین زراعی و ایجاد باغات متنوع به مساحت 85 هکتار، قدمی هر چند کوچک در این رابطه برداشت. از آنجایی که بحران کم‌ آبی مهمترین بحران کنونی کشور بود و بخش کشاورزی با ۹۲ درصد بزرگترین و مهمترین مصرف‌کننده آب در کشور به شمار می‌رفت، شرکت کیوان مرغ پر طلای مهاباد با اتکا به متخصصین خود از پیشرفته ترین متد آبیاری دنیا (سیستم آبیاری قطره‌ای تحت فشار) در مزارع خود استفاده کرد. این عمل علاوه بر کاهش مصرف آب، الگویی آشکار و عملیاتی برای کشاورزان منطقه و ایجاد فرهنگ مصرف بهینه آب در بر داشت.

در این باغات محصولاتی همچون سیب،‌ انگور،‌ زردآلو،‌ هلو، شلیل، گردو، بادام، آلبالو، گیلاس، گلابی و ... تولید شده و در زمین‌های کشاورزی محصولاتی از قبیل گندم، جو، ذرت، چغندر و یونجه کشت ‌می‌شود.

فعالیت در این بخش زمینه اشتغال مستقیم برای 48 نفر و به صورت غیر مستقیم 180 نفر را فراهم شده است.

سایر واحدها

از شرکت